Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, hat, tezhip, minyatür ve çini alanlarında Türkiye'den ve dünyadan nitelikli eserlerin katıldığı yarışmada dereceye girenleri tebrik etti.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen Uluslararası Darülmülk İslam Sanatları Yarışması’nın kazananları belli oldu.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İslâm sanatlarının asırlardır estetik anlayışı, zarafeti ve kültürel birikimiyle insanlığa önemli değerler sunduğunu belirterek, “Medeniyetimizin köklü mirasını yansıtan İslâm sanatlarımızı yaşatmak, bu kıymetli birikimi gelecek nesillere aktarmak ve dünyanın farklı coğrafyalarından sanatkârları Konya’mızda buluşturmak bizim için büyük önem taşıyor. Dârülmülk İslâm Sanatları Yarışması ile geleneksel sanatlarımızın zenginliğini ve evrensel değerini bir kez daha ortaya koyuyoruz. Yarışmamıza eserleriyle katılan bütün sanatçılarımıza emekleri ve katkıları için teşekkür ediyor, dereceye giren sanatçılarımızı gönülden tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
DERECEYE GİREN ESER SAHİPLERİ BELLİ OLDU
Alanında uzman jüri üyelerinin titiz değerlendirmeleri sonucunda hat, tezhip, minyatür ve çini alanlarında dereceye giren sanatçılar belirlendi.
Hat alanında Celî Sülüs kategorisinde Mualimin birinci, Fadıl Aj Pujıarsa ikinci, D. Bilal Muhtar Salah Atiye üçüncü oldu. Celî Ta’lik kategorisinde ise Abdullah Eren birinciliği, Derya Şahar ikinciliği, Feyza Nur Tekmil üçüncülüğü elde etti.
Tezhip alanında Majid Arfaei birinci, Zahra Rahmani ikinci, Zahra Hashemi üçüncü oldu.
Minyatür alanında Haniyeh Alimohammadi Morrafah birinciliğe layık görülürken Amir Toofani ikinci, Mahdi Farrokhi üçüncü sırada yer aldı.
Çini alanında Nezire Güleş birinci, Kemal Göner ikinci, Elif Demir üçüncü oldu.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen, farklı coğrafyalardan sanatçıların özgün yorumlarını ve sanatsal birikimlerini bir araya getiren yarışma, İslâm sanatlarının estetik zenginliğinin ve kültürel sürekliliğinin yaşatılmasına katkı sundu.
ÖDÜLLER HZ. MEVLANA’YI ANMA ETKİNLİKLERİNDE VERİLECEK
Yarışmanın ödülleri 7-17 Aralık tarihleri arasında Hazreti Mevlana’yı Anma Uluslararası Vuslat Yıldönümü Etkinlikleri kapsamında düzenlenecek törenle takdim edilecek. Ayrıca dereceye giren eserler de törenler kapsamında sergilenecek.



