SELÇUK ÜNİVERSİTESİNDE GELECEĞİN İŞ GÜCÜ İÇİN STRATEJİK TOPLANTI!

Selçuk Üniversitesinde, mesleki yükseköğretimin geleceği ve iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi amacıyla dış paydaş toplantısı gerçekleştirildi.

“Mesleki Yükseköğretimin Gelecek Vizyonu” temasıyla düzenlenen toplantıda üniversite, kamu, sanayi ve sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi ele alındı.
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz başkanlığında Senato Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı, İŞKUR Konya İl Müdürü Önder Çiftci, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Murat Karakoyunlu, ASELSAN Konya temsilcileri ile kamu kurumları, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Toplantıda, teknolojide yaşanan hızlı gelişmelerin üretim süreçleri ve iş gücü piyasasına etkileri değerlendirilirken, eğitim-öğretim programlarının sektörün güncel ihtiyaçlarına göre şekillendirilmesi ve uygulamalı eğitimin güçlendirilmesi konuları görüşüldü.
YAPAY ZEKA İŞ GÜCÜ PİYASASINI DÖNÜŞTÜRÜYOR
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, özellikle yapay zekâ başta olmak üzere teknolojik gelişmelerin üretim süreçlerini ve iş dünyasının beklentilerini değiştirdiğine dikkat çekti.
Mesleki bilgi ve tecrübenin yanı sıra teknolojiyi etkin kullanabilen, yeniliklere uyum sağlayan ve çözüm üretebilen nitelikli insan kaynağına duyulan ihtiyacın arttığını belirten Yılmaz, eğitim programlarının sektörün ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilmesini, uygulamalı eğitimin güçlendirilmesini ve öğrencilerin iş dünyasıyla daha erken buluşmasını hedeflediklerini ifade etti.
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MESLEKİ EĞİTİMDE PİLOT ÜNİVERSİTE
Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde yapımına başlanan meslek yüksekokulunun üniversite-sanayi iş birliğinin somut örneklerinden biri olduğunu belirten Rektör Yılmaz, Selçuk Üniversitesinin Yükseköğretim Kurulu öncülüğünde yürütülen mesleki eğitim modelinde pilot üniversiteler arasında yer aldığını vurguladı.
Öğrencilerin eğitimlerinin bir bölümünü işletmelerde sürdürmelerine imkân tanıyan modelle teorik bilginin üretim sahasındaki uygulamalarla desteklenmesi hedefleniyor.
Toplantının son bölümünde dış paydaş kuruluşlarının temsilcileri söz alarak sektörlerin ve toplumun ihtiyaçları doğrultusunda üniversitede gerçekleştirilebilecek çalışmalara ilişkin görüş ve önerilerini paylaştı. Üniversite ile üretim dünyası arasındaki bağın güçlendirilmesine yönelik değerlendirmelerle toplantı sona erdi.



